Duinen omg Kreekpad.jpeg

Nieuws

    26-10-2021

Westvoorne Valley

Archief Nieuws

Silicon Valley bij San Francisco, Eindhoven met haar High Tech Campus, het concentratiegebied voor kleine bedrijven in Zürich, Wireless Valley in Stockholm, de technologie  hub in Singapore, Dublin met haar Silicon Docks, Founder’s House in Kopenhagen, het plaatsje Oulu bij Helsinki, het zijn de zeven high tech regio’s in de wereld waar iedereen wel van gehoord heeft.

Niet dat we pretenderen dat Westvoorne hier ooit mee vergeleken zal kunnen worden, laat staan mee zal kunnen concurreren. Maar toch heeft de Partij Westvoorne een ‘high tech’ ideetje wat een beetje die richting opgaat. In het Politiek Café in Olaertsduyn van 29 jui jongstleden inspireerde het betoog van Andrei Vreeling uit Hellevoetsluis, de oprichter van de jongerenpartij Jong0181, die volgend jaar aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeenten van Voorne-Putten mee gaat doen, ons ten zeerste.

In de levendige discussie van afgelopen zaterdag kwamen er allerlei zaken naar voren die jongeren aangaan, soms negatieve, maar ook heel veel positieve, goed naar voren gebracht, uitgelegd, besproken en betwist. Eén van de dingen, die genoemd werd, als een mogelijkheid om jongeren hier te houden of te krijgen en hen te stimuleren in hun maatschappelijke ontwikkeling, is om hen een plek te bieden waar zij kunnen werken. In een aantal steden in Nederland worden recentelijk oude leegstaande gebouwen ingericht voor jonge starters. Lekker knus bij elkaar, met één koffieautomaat. Dat heet dus het benutten en inrichten van een stimulerende omgeving tegen minimale kosten. En dat bracht ons terstond op het idee om eens verder te verkennen of zoiets ook in Westvoorne mogelijk en haalbaar zou zijn. Wij zien om te beginnen om ons heen genoeg daarvoor geschikte leegstand in onze gemeente. De volgende vraag is dan of er voldoende gerichte belangstelling voor is en hoe het concreet gemaakt en vervolgens verwezenlijkt zou kunnen worden.  

Het lijkt ons een goed idee, goed genoeg om eens verder te doordenken en uit te werken. Wilt u meedenken?? Natuurlijk, dat mag en dat moet zelfs! Jong én oud graag. En u weet het: de jeugd heeft de toekomst! Dus, voor onze jongeren, voor hun toekomst, voor onze toekomst, voor Westvoorne. Ongeveer in die volgorde…

Wij verwelkomen uw ideeën en suggesties. Mail ons op info@partijwestvoorne.nl

Wij zullen dit streven ondertussen in ons verkiezingsprogramma inbedden en meenemen in onze campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014.

De Partij Westvoorne,
Westvoorne, 3 juli 2013

Pagina terug