Duinen omg Kreekpad.jpeg

Nieuws

    26-10-2021

Presentatie Toekomstvisie Partij Westvoorne in Olaertsduyn

Archief Nieuws

Afgelopen zaterdag was de toekomstvisie van Partij Westvoorne weer even terug bij af. Het was immers allemaal begonnen in Olaertsduyn, tijdens de huiskamerbijeenkomsten aldaar van PW leden en betrokken burgers die wilden meepraten en meedenken over de richting die het met Westvoorne op moest.

De aanleiding toen was de aankondiging van de metropoolregio Rotterdam Den Haag, waartoe Westvoorne mogelijk zou gaan behoren. De PW omarmde dat idee, als een kans voor Westvoorne om in groter verband te kunnen samenwerken en om Westvoorne binnen die metropoolregio een groene factor van belang te laten zijn. Een samenwerking vanuit je eigen kracht als gemeente en zorgen dat je iets te bieden hebt. Dat is volgens de PW de manier om gerespecteerd te worden als samenwerkingspartner.

Tijdens eerdere bijeenkomsten over de metropoolregio en de toekomstvisie was al duidelijk geworden dat dit onderwerp leeft onder de Westvoornaars. De zaal in Olaertsduyn was dan ook afgeladen vol, bij de presentatie afgelopen zaterdag.
Natuurlijk waren er vragen en opmerkingen en natuurlijk was er kritiek, maar iedereen was het erover eens dat er eindelijk een toekomstvisie op tafel lag waarmee Westvoorne aan de slag kan.

Geen wet van Meden en Perzen, maar een goed doordacht en onderbouwd discussiestuk dat in de aankomende raadsperiode prima kan dienen om gezamenlijk de weg vooruit te vinden in Westvoorne. Zodat de ene ad hoc beslissing na de andere kan worden ingeruild voor goed voorbereid, breed gedragen beleid. Vanuit een visie waar we met zijn allen achter kunnen staan.

En daar was het de Partij Westvoorne vooral om te doen.

Zijn we al uitgepraat en uitgedacht? Nee, natuurlijk niet. De bijeenkomst afgelopen zaterdag gaf alweer genoeg stof tot nadenken en discussie. En zo hoort het ook. We kunnen aan de slag, samen met iedereen die serieus wil meedoen.

Leo Gelderland, Partij Westvoorne.

Pagina terug