Duinen omg Kreekpad.jpeg

Nieuws

    26-10-2021

Geslaagde Zonnepanelenactie

Archief Nieuws
In totaal hebben 68 huurders van het woonbedrijf gezamenlijk 559 zonnepanelen op hun huurwoning laten plaatsen.
 
Vorig jaar werd voor de derde keer een dergelijke groepsaankoop georganiseerd op Voorne-Putten. De gemeente Westvoorne besloot dit jaar een volgende stap te nemen in duurzaam wonen door ook huurders van het woonbedrijf (390 huishoudens, op basis van geschiktheid van de daken en het strategisch voorraadbeleid) een aanbod te doen voor zonnepanelen.
 
Wethouder Van der Meij: “De afgelopen maanden werden 559 panelen geplaatst op de woningen van het woonbedrijf. Weer een succesvolle stap naar duurzaam wonen in Westvoorne! Mogelijk organiseren we volgend jaar eenzelfde actie. En hopelijk volgen ook meer particuliere woningeigenaren dit voorbeeld.”
 
Bij de huurders die kozen voor zonnepanelen wordt een huurverhoging doorgevoerd die aanzienlijk lager is dan het verwachte voordeel op de energierekening. Het woonbedrijf stelt zich ook verantwoordelijk voor benodigd onderhoud van de panelen. Een mooie kans dus voor huurders om zonder eigen investering en met veel zekerheden te profiteren van de voordelen van groene energie!
Pagina terug