Duinen omg Kreekpad.jpeg

Nieuws

    26-10-2021

Nieuwe straat in Rockanje krijgt naam

Nieuws

Op 5 februari onthulde wethouder Bert van der Meij (namens gemeente Westvoorne) samen met mevrouw Trijntje Langendoen de naam van een nieuwe straat in Rockanje. Project Carte Blanche Excellent is een initiatief van Truijers Vastgoedontwikkeling en bestaat uit zes vrijstaande woningen, waarvan de eerste twee woningen zijn opgeleverd en vier woningen in aanbouw zijn. De ontsluitingsweg voor het project die aansluit op de Achterstrypseweg, krijgt de naam: Langendoenhof.

De grond waarop de zes nieuwe vrijstaande woningen verrijzen is van ca. 1898 tot 2017 in eigendom geweest van de familie Langendoen. Drie generaties lang werd er op deze grond kassenteelt bedreven. In 2017 werden deze kassen gedemonteerd in het kader van de ruimte-voor-ruimte-regeling. Deze regeling zorgt voor het verdwijnen van bedrijfsgebouwen en kassencomplexen in het buitengebied van Westvoorne en biedt de mogelijkheid om in beperkte mate woningen te realiseren. Dit met als doel om ruimtelijke kwaliteitswinst te realiseren. “Het is mooi om met de straatnaam te verwijzen naar de lange historie van dit gebied” benadrukt wethouder Van der Meij.

De straatnaam ‘Langendoenhof’ is vernoemd naar de overleden echtgenoot van de voormalige grondeigenaar. Vanaf eind 19e eeuw werd op dit perceel aan de Achterstrypseweg al fruit en groente geteeld. Het begon met twee druivenkassen, die Willem Langendoen hier liet plaatsen. Toen twee van zijn zonen (Pieter en Maarten) in 1926 de grond in eigendom kregen, kwamen er broeibakken onder platglas voor groenteteelt bij. In de jaren ‘70 kocht Jan Langendoen (zoon van Maarten) de grond. Hij zette moderne warenhuizen neer waarin tomaten, komkommers en andijvie werden geteeld.
Bron: persbericht Gemeente Westvoorne.

Pagina terug