Duinen omg Kreekpad.jpeg

Nieuws

    26-10-2021

Cheque voor pannaveld

Nieuws

De komst van een pannaveld bij voetbalvereniging OVV in Oostvoorne is een feit. Op 7 februari overhandigden wethouders Paméla Blok-van Werkhoven en Bert van der Meij van de gemeente Westvoorne een cheque ter waarde van maximaal € 15.000,- aan Daan van den Bor. Met deze cheque laat de gemeente zien dat zij het burgerinitiatief van de 12-jarige Daan, een pannaveld bij zijn voetbalvereniging, ondersteunt.

In het weekend is Daan altijd te vinden bij OVV in Oostvoorne. Op zaterdag met zijn C1 team en op zondag met zijn vriendjes uit de buurt. Sinds dit seizoen is de voetbalvereniging op zondag gesloten. Op zondag niet meer kunnen voetballen, de sport waar Daan zoveel van houdt, is een groot gemis. Daan kwam met een oplossing, een pannaveld in de buurt bij OVV.

Daan heeft voor zijn idee een brief gestuurd naar de gemeente. Vervolgens is hij, met behulp van zijn moeder, Rita van den Bor en Sandra Kruik, een sponsor-, handtekeningen- en geldinzamelingsactie gestart. Wethouder Blok-van Werkhoven: “We hebben Daan uitgenodigd om samen met hem te kijken hoe we zijn droom tot een succes konden maken. Uiteindelijk hebben Daan en zijn moeder, met hulp van ons, een projectplan gemaakt.”  

Afgesproken is dat Daan, Rita van den Bor en Sandra Kruik, in samenwerking met OVV, zullen zorgdragen voor de totstandkoming van de vloer van het pannaveld. De gemeente regelt en financiert met de cheque van maximaal € 15.000,- de pannakooi inclusief de doeltjes.

Samen Doen

Onder het motto ‘Samen Doen’ betrekt de gemeente Westvoorne inwoners bij het beleid en moedigt hen aan om zelf met initiatieven te komen. Daarbij is de boodschap: het is aan de initiatiefnemers om zelf aan de slag te gaan om tot een succes te komen. Wethouder Van der Meij is blij met de goede samenwerking tussen Daan, zijn moeder, OVV en de gemeente. “Samen zorgen voor een betere leefomgeving, dat is uiteindelijk waar Samen Doen om draait”, aldus Van der Meij. 

persbericht Gemeente westvoorne

Pagina terug