Duinen omg Kreekpad.jpeg

Nieuws

    26-10-2021

Actie zonnepanelen groot succes!

Nieuws

100e installatie is een feit

Ruim 100 van de 479 huurders van het Woonbedrijf Westvoorne die zich konden aanmelden voor de actie SamenZonneEnergie hebben inmiddels zonnepanelen op hun dak liggen. Op 13 februari zette wethouder Van der Meij officieel de 100e zonnepaneleninstallatie aan bij mevrouw Buytenhek in Rockanje.

En meteen liep de elektriciteitsmeter van de familie Buytenhek terug. Met de installatie van zonnepanelen zorgt de zon voor stroom waarmee de huurder ook geld verdient aan zijn zonnepanelen. Als huurders kiezen voor zonnepanelen wordt een beperkte huurverhoging doorgevoerd die aanzienlijk lager is dan het voordeel op de energierekening. Als een woning, die in aanmerking komt voor zonnepanelen, opnieuw wordt verhuurd, installeert het Woonbedrijf direct zonnepanelen. Dit is in de nieuwe huurprijs verwerkt. Het Woonbedrijf stelt zich ook verantwoordelijk voor benodigd onderhoud van de zonnepanelen. Een mooie kans dus voor huurders om zonder eigen investering en met veel zekerheden te profiteren van de voordelen van groene energie!

Wethouder Van der Meij: “De actie SamenZonneEnergie is bedoeld om uiteindelijk zoveel mogelijk woningen duurzaam te krijgen. Wij zijn zeer tevreden met het behaalde resultaat. Ruim 10% van onze huurwoningen hebben zonnepanelen. Maar het kan altijd beter, dus hopen wij dat nog meer huurders meedoen aan de actie.”

Het Woonbedrijf heeft tot nu toe 817 zonnepanelen laten plaatsen. De geplaatste panelen zijn goed voor een opbrengst van rond de 190.350 kWh per jaar. De huurder bespaart met zonnepanelen gemiddeld € 380,- per jaar. En de CO2-uitstoot wordt verminderd met circa 68 ton per jaar. Dat is gelijk aan de jaarlijkse uitstoot van rond de 76 benzineauto’s. Voor meer informatie kijk op www.westvoorne.nl/woonbedrijf.
persbericht Gemeente Westvoorne

Pagina terug