Duinen omg Kreekpad.jpeg

Nieuws

    26-10-2021

Samenwerking?

Archief Weblog

In het onderzoeksrapport van BMC wordt gerept over de slechte samenwerking tussen de gemeenteraadseden van Westvoorne, daar kijk ik helemaal niet van op.
Het is van begin af aan al een wankele basis geweest. Uit onvrede met de zittende politiek is de Partij Westvoorne als een Phoenix uit het niets als grootste partij in de gemeenteraad gekomen. De kiezer had gekozen.
Als dan de andere partijen, die zo'n duidelijk verlies hebben geleden, met elkaar afspreken niet met de Partij Westvoorne te willen samenwerken en zelfgenoegzaam in het pluche blijven zitten, waardoor de Partij Westvoorne gedwongen wordt tot de oppositie, dan wordt er geen recht gedaan aan de stem van de kiezer, en dan is dat een slechte basis voor een constructieve samenwerking.
Dan krijgt de Partij Westvoorne ook nog de zwarte piet toegespeeld omdat ze steeds weer de vinger op de zere plek legt, dat wordt dan een "ruziesfeer "genoemd.
Lekker makkelijk afdoen in plaats van eerst eens te kijken wat je eigen rol daar in is.
Maar ja, we leven in een democratisch land, en dan is dit allemaal mogelijk, ook als het constructief werken dan onmogelijk wordt.
Op naar de volgende verkiezingen in maart 2014 zou ik zeggen........

Jeannet Hazelbag
9 oktober 2013, Rockanje

Pagina terug