Duinen omg Kreekpad.jpeg

Nieuws

    26-10-2021

Wist u dat... er twéé lokale partijen zijn?

Archief Weblog

Op 19 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen en dan moet u weer beslissen op wie u gaat stemmen. Gaat u ditmaal voor een lokale partij, dan is het goed om te weten, dat Westvoorne niet één maar twee lokale partijen telt.

De grootste politieke partij van deze gemeente is de Partij Westvoorne (PW) en dan is er verder nog Gemeentebelangen Westvoorne (GBW). Toegegeven, in beide komt de naam van onze gemeente voor, maar dat is dan ook zo’n beetje het enige wat ze gemeen hebben.

GBW roemt al vanaf 1980 dé lokale politieke partij te zijn. Van Lith is de afgelopen 10 jaar hun wethouder geweest en dus is GBW verantwoordelijk voor het beleid in die periode, zoals: het totaal mislukte glastuinbouwbeleid (kosten 13 miljoen euro!), de bouw van nul-komma-nul woningen in Rockanje, het alsmaar oplopen van de gemeentelijke schuld en het laten vallen van twee colleges.

GBW is ook de partij die het luidst roept dat alles wat er verkeerd gaat de schuld is van de PW. Dat is echte onzin en ook feitelijk onmogelijk, want de PW is een oppositiepartij en kan om die reden geen beleid uitvoeren noch beleidsvoorstellen tegenhouden. Daar is een meerderheid in de raad voor nodig en met 5 zetels heeft de PW die niet.

De Partij Westvoorne heeft de coalitiepartners wel heel kritisch gevolgd en telkens verbeterplannen ingediend. Alles wat mis dreigde te gaan, werd door de PW aan de orde gesteld. Strandhuisjes, glasbeleid, begroting, verkoop woonbedrijf, handhaving en zo voort. Maar, de Partij Westvoorne was niet altijd overal tegen zoals door de coalitiepartijen gezegd wordt. Tijdens de afgelopen raadsvergadering stemde de PW bijvoorbeeld wel tegen het vaststellen van de veiligheidscontour, maar vóór alle vier de andere raadsvoorstellen.

Dit allemaal in ogenschouw nemend, is het toch klip en klaar dat u op 19 maart op de Partij Westvoorne moet stemmen: Lijst 1. 

Emma van Blom

Pagina terug