Duinen omg Kreekpad.jpeg

Weblog

    26-10-2021

Alle Weblog items die ouder zijn dan de onderstaande vindt u in het Archief van de Weblog.

Jongeren in Rockanje

Weblog
Het AD Voorne-Putten van afgelopen donderdag 22 september 2016 kwam onder het kopje ‘Jongeren ontvluchten Rockanje’ met een artikel dat de werkelijkheid aardig verdraait. Er zouden geen sociale huurwoningen gebouwd gaan worden op de Drenkeling, maar alleen maar ‘dure huizen’ en je vraagt je af waar dat laatste nou toch weer op slaat!? Waar haal je het vandaan, die ‘dure huizen’. Wat een journalist al niet verzinnen kan.

De waarheid is, dat vergeleken met de woeste plannen van het vorige college om de hele Drenkeling vol te stouwen met peperdure woningen ten behoeve van de financiering van de glassanering er nu onder leiding van de huidige lokale coalitie een project op stapel staat om beter betaalbare woningen in het middensegment neer te zetten. Dus, zonder een koppeling met de sanering van de glastuinbouw, zoals toen het geval was, en van peperdure huizen is zeker geen sprake.

Tis waar: sociale huurwoningen komen er niet op de Drenkeling. Maar daar bewandelt deze coalitie andere wegen voor. De kernvoorraad van het gemeentelijk Woonbedrijf, dat dankzij de Partij Westvoorne gelukkig niet verkocht werd maar behouden bleef voor Westvoorne, is en blijft op orde, een aantal huurwoningen zijn/worden tegen een zeer redelijke prijs verkocht aan de zittende huurders en de opbrengst wordt opnieuw geïnvesteerd in woningbouw in Westvoorne, waaronder sociale huurwoningen. 
 
Nog niet zo langs geleden zaten Statler en Waldorf van de oppositie nog zonder enige moeite te protesteren tegen het feit dat er nu zowaar voorrang gegeven wordt aan jongeren bij de toewijzing van huurwoningen in onze gemeente. Was ook weer niet goed, want hoe moest het dan met de ouderen… Je zou ze toch, deze notoire tegengassers.  

Maar dat een journalist nu schrijft dat onze jongeren Rockanje ‘ontvluchten’ is een slecht geschreven raadsel. Hoor en wederhoor bij wat meer dan een enkele burger of een raadslid of twee had vast een wat beter beeld verschaft en voor de verandering misschien zelfs wel een positief beeld over het goed gebalanceerde, inclusief het conformeren aan de regionale afspraken, woonbeleid van de huidige lokale coalitie…

Rien Huisman

Tinte, 25 september 2016

Pagina terug