Duinen omg Kreekpad.jpeg

Weblog

    26-10-2021

Alle Weblog items die ouder zijn dan de onderstaande vindt u in het Archief van de Weblog.

Beter 10 mussen in de lucht dn de lucht van 1!!

Weblog

De gemeente Westvoorne startte in januari 2016 een participatietraject genaamd ‘Samen Doen’ met als doel haar inwoners en ondernemers zelf met ideeën en initiatieven te laten komen ter verbetering van, in de meest brede zin van het woord, het welzijn van Westvoorne en vervolgens iedereen zo veel mogelijk te betrekken bij de uitwerking en uitvoering daarvan. In hele korte tijd rolde een behoorlijk aantal ideeën van de plank, die ondertussen voor een groot deel al uitgevoerd zijn of in uitvoering zijn.

Het is daarom onbegrijpelijk, dat iets meer dan een jaar na de aftrap van ‘Samen Doen’, Len Edzes-van Loon in haar stukje d.d. 26 februari 2017 het nodig vindt om de vloer aan te vegen met dit succesvolle participatietraject. Los van het feit dat zij haar matte schijnwerper richt op drie projecten die ook nog eens niets te maken hebben met  het participatietraject ‘Samen Doen’, krijgt ze het voor elkaar om in haar 41 regels tellende tirade een zeer aanzienlijk aantal personen en instellingen te beledigen.

Rechtstreeks commentaar geven op haar eigen website heeft geen zin, omdat ik in de laatste weken verschillende keren ervaren heb, dat ze mijn commentaar gewoonweg niet of slechts gedeeltelijk plaatst, net hoe het haar uitkomt. Censuur aan de bron heet dat volgens mij. En daarom maar via de website van de Partij Westvoorne, omdat het toch wel weer een snaar raakt in het politieke gebeuren alhier: in die zin dat de huidige, uitstekende prestaties van onze burgerij, college, coalitie en ambtelijke organisatie voor de zoveelste maal door Edzes weer ons bedekt wordt met de niet onderbouwde verdachtmaking dat politiek en bestuur het op alle fronten verkeerd doen in Westvoorne. 

Kijk, als je in vroeger tijden zelf je familie niet in het gareel kon krijgen, en daarom jaloers bent op het feit, dat de inwoners en ondernemers samen met het totale gemeentebestuur door nauwe samenwerking en op plezierige wijze een aantal ideeën en initiatieven weten te verzilveren, dan is dat nog tot daaraan toe. Maar dan geeft het toch geen pas om onder meer “die gemeente”, “de lokale burgerkrachten”, “burgers (lieve mensen hoor)”, “een serviceclub”, “een verzameling heren”, “de burgemeester”, “de burgerparticipant”, en “dit gemeentebestuur” door het slijk te halen door middel van een reeks uiterst kwaadsprekende insinuaties!?

Hoeveel meer bagger kan 1 haatdragende, oude vrouw, die zichzelf met een mus identificeert, verzamelen over mensen en instellingen in één onnozel stukje? En alweer rijst de vraag: waarom dan toch? Voelt het nou zo goed om volledig bezijden de waarheid je eigen gemeente te molesteren, keer op keer op keer op keer!? Of zit het gewoon in je aard, ben je er mee geboren en heb je je hele leven al niet anders gedaan?

Rien Huisman
Tinte, 2 maart 2017

Pagina terug